Over mij

Na mijn middelbare school, het Ignatius College in Amsterdam, studeerde ik een blauwe maandag filosofie, werkte ik als hulpverpleger in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, volgde ik een goeroe uit India en belandde ik uiteindelijk opnieuw in de collegebanken voor een studie sociologie. Daar ontdekte ik wat ik wilde worden: journalist en schrijver. Ik werkte als sociaal-economisch redacteur bij Vakblad Meubel en deed freelancewerk voor de Haagse Post en De Tijd.

Toen ik vader werd, in 1982, startte ik met mijn vrouw een winkel (Stof & Stijl in de binnenstad van Leiden), zodat we werk en kinderzorg eenvoudiger samen konden delen. Het schrijven bleef: columns over vaderschap voor De Mannenkrant en Libelle, reportages voor het kindertijdschrift Taptoe en in totaal negen kinderboeken (fictie en non-fictie).

In 1993 ging ik terug naar het beroepsmatig schrijfwerk als (zelfstandig gevestigd) redacteur van beleidsteksten. Ondertussen schreef ik columns en non-fictie, onder meer over motorreizen, fietstochten en mijn tijd bij de Indiase goeroe. In 2017 publiceerde ik mijn romandebuut: het boek ‘Mijn hemel’, over het leven van de tot dan onbekende oma van mijn vrouw.

In 2018 ben ik gestopt met Tekstbureau Jos Lammers. Dat gaf de ruimte voor het afronden van twee boeken langdurig in wording (‘Beetje groot beetje klein’ en ‘Even afrekenen graag’) en voor het schrijven van columns Op het opabankje.

Meer weten of behoefte aan contact? Mail naar jos.lammers(at)outlook.com.